Smartlog v3 » Gode Råd » Loftlamper
Opret egen blog | Næste blog »

Gode Råd

Hjemmeside med gode råd om din hverdag

Loftlamper

16. Jan 2012 10:17, Fynboen

Der er mange muligheder når man skal vælge sine loftslamper, om det er ude eller inde, er lige meget , der er så mange forskellige slags. Der kommer jævnlig nye typer på markedet Den nyeste jeg kender til er LED lampen, men om man kan få dem som almindelig loftlamper, det ved jeg ikke. Men så kan man sætte en LED pære i sin lampe.

De er mere besparende end sparepæren, og med farvegengivelsen er de på niveau med glødepæren. De er også mere holdbar. Der er mange ting som taler for LED pærer i vores lamper også loftslamper. Der er sket rigtig meget indenfor de sidste par år, med forbedringerne på farvegengivelssen, holdbarheden og mindre elforbrug.

Vores loftslamper ude i carporten, burde vi nok skifte ud med en LED spot eller bare til en LED pære. De er meget bedre end de almindelig glødepære. Også selvom det er til udendørs brug. LED pære bruger 70-80% mindre strøm, uden det går ud over kvaliteten, deri ligger det også at den producere mindre varme. Har en holdbarhed imellem 30.000-50.000 timer, afhængig af hvilke type. Den tåler stor temperatur forskelle -40gr. til +50gr. Det gør at den har det fint udendørs. Når man tænder er det med fuld styrke med det samme, ikke noget med at varme op, ligesom sparepæren. Indeholder ikke tungmetaller som bly og kviksølv. Vi kender vist alle det der med at, pludselig flimre det i loftslamper, men ikke med LED, de påvirkes ikke af netspændingerne, så der bliver ingen flimmer i læselampen.

Selv hvis vi skulle have nye loftslamper i stuen, var der nogle krav at overholde, for at få det bedste mulig. Regulerigen af lampen, vil være en rigtig god ide, både i længde og højde. Det er godt til når man dækker op til det helt store bord. Sørg for at der er ingen der bliver blændet.
At hænge en lampe i en højde, hvor ingen bliver blændet, er en udfordring, det er ikke helt nemt, derfor er det en god ide, at kunne justere højden.
Spot som loftslamper er ikke helt så godt, Det går hen og bliver dyre, der skal jo flere til, og de har det med at blive varme, så monteringen skal være i top. Spot giver hellere ikke særlig god spredt lys, den er mere vendt mod et sted.

Uanset om det er væglamper, lysekroner eller loftslamper, indendøre eller udendørs lamper, er det altid en god ide, at undersøge ens mulighedder omkring lamper og pærer. Man kan spare mange penge på sigt, hvis man vælger rigtig. Overvej hvad lampen skal kunne og hvad formål den har. Man betaler for kvalitet, og da man ikke bare går rundt og skifter sine lamper ud, kan det betale sig at købe en god kvalitet. Det samme gælder for pærer, de er måske lidt dyre, men de har hurtig betalt sig ind, da de er bedre på mange områder.