Smartlog v3 » Gode Råd » Lampeskærme
Opret egen blog | Næste blog »

Gode Råd

Hjemmeside med gode råd om din hverdag

Lampeskærme

28. Aug 2012 11:28, Fynboen

Lampeskærme, nyt liv til lampen

 

Mange former for belysning, både i hjemmet og på kontoret, kan ofte blive en tand for skarpt og lyst. Denne form for lys er ikke særlig behageligt for øjnene, og kan i arbejdsøjemed forstyrre koncentrationen en hel del, hvilket selvfølgelig ikke er ønskværdigt. Dette kan undgås ved at købe en lampeskærm til lampen. Lampeskærme kan fås i et utal af forskellige størrelser, former, modeller og farver, og du kan derfor altid finde en, der passer til de gældende omgivelser. Det er heller ikke nødvendigt at bruge mange penge – du kan mange steder, i sær i større bolig huse, få lampeskærme til beskedne priser, som du sagtens kan overkomme.

 

Hvilken lampeskærm skal du have?

 

Med alle de modeller af lampeskærme, som findes på markedet, kan det være vanskeligt at gå i gang med at bestemme sig for, hvilken man skal have. Derfor er det nødvendigt, at du gør dig lidt overvejelser først. Hvor skal lampeskærmen være? Skal den høre til på en lampe i soveværelset, i stuen, i køkkenet eller et helt fjerde sted? Og hvordan skal den passe ind i omgivelserne? Skal den matche det, som er der i forvejen, eller skal den stå som kontrast? Mange foretrækker, hvis rummet er holdt i neutrale farver, at købe en farvestrålende lampeskærm til at give rummet lidt dynamik. I rum med mange forskellige farver er det mere oplagt, at købe lampeskærme som er forholdsvis neutrale.

Men alt dette er noget, som du naturligvis helt selv bestemmer. Når du har besluttet dig for, hvordan din nye lampeskærm skal passe ind, skal du finde den rigtige model. Du kan som nævnt få lampeskærme i mange former; firkantede, runde, aflange, takkede og mange andre. Her må du igen kigge på lampens omgivelser for at beslutte dig.

 

Lampeskærme og priser

 

Normalt er det ikke selve lampeskærmen, som er det dyre ved lampen, men de kan fås i både billige og dyre modeller. Priserne svinger helt fra 100 kr0ner og op til 5-600 kroner, alt afhængigt af størrelse, mærke og graden af detaljer. Hvis du er i tvivl om, hvilke slags lampeskærme du kan få og de tilhørende priser, kan du med fordel rådgive dig med din lokale forhandler. Her kan du helt sikkert få hjælp samt mange gode råd til, hvordan du skal vælge den rigtige lampeskærm. Alternativt kan du altid hente mange gode tips og tricks på internettet og læse indlæg fra andre, som har stået i samme situation som dig.

Relaterede