Smartlog v3 » Gode Råd » Jordvarmeanlæg
Opret egen blog | Næste blog »

Gode Råd

Hjemmeside med gode råd om din hverdag

Jordvarmeanlæg

12. Jul 2010 22:56, Fynboen

Opvarmning af huse
Jordvarme kan bruges til at opvarme huse, og kan dermed være et supplement til eller en substitut for opvarmning via oliefyr eller el-varme. Det er dog endnu ikke så udbredt at bruge jordvarme til opvarmning af huse. Hvis man ønsker jordvarme til sit hus, er det nødvendigt at installerer et jordvarmeanlæg, der via rør ned i jorden, skal kunne transporterer varmen til huset.
Det øverste lag af jorden bliver opvarmet af solen i løbet af sommeren. Denne opvarmning gør, at der er en masse solenergi der lagres i jorden, som kan bruges til opvarmningen af huse. Jordvarme er en vedvarende og energirigtig ressource, og hvis du planlægger at bygge nyt hus eller bare ønsker at udskifte dit nuværende opvarmningssystem, ville det være en oplagt mulighed at installere et jordvarmeanlæg.

Jordvarme på Island
Varmen fra jordens indre er utrolig massiv, og når denne varme når op til overfladen af jorden, kan den opvarme svømmebassiner til behagelige temperaturer, selv på Island, hvor det dermed er muligt at bade udenfor året rundt, selv om lufttemperaturen er meget lav. Disse bade er et yndet udflugtsmål for turister, da det ikke er mange steder i verden, at man kan opleve dette. På Island bruges jordvarme også til at holde fortove, parkeringspladser mm fri for sne.

Kommentarer

  1. Adidas Js Wings
    23. Nov 2012 07:32
    1

    Merci pour la critique sensée. Moi et mon voisin ont été simplement prépare à faire quelques recherches à ce sujet. Nous avons eu un prendre un livre dans notre bibliothèque locale, mais je pense que j'ai appris plus de ce poste. Je suis très heureux de voir ces informations étant très partagés librement là-bas.

Relaterede