Smartlog v3 » Gode Råd » Indbygningsspots
Opret egen blog | Næste blog »

Gode Råd

Hjemmeside med gode råd om din hverdag

Indbygningsspots

19. Nov 2012 10:35, Fynboen

Forskellige spots

 

Det kan være svært at finde de rigtige lamper til ens hjem. Der er så mange muligheder at vælge imellem, og der er mange gode imellem. Indbygningsspot er populære i danske hjem for tiden, da de giver en lækker belysning og ser smarte og moderne ud. Hvis det lyder som noget for dig, bør du investere i indbygningsspot til dit hjem.
Der findes forskellige former for spots, så du må forsøge at undersøge det lidt nærmere, før du beslutter dig. De to hovedformer inden for indbygningsspot er halogen-spots og LED-spots. De er meget forskellige med hver deres fordele og ulemper, så du kan kun selv vælge dem, som opfylder dine specifikke behov i dit hjem.

 

Indbygningsspot med halogen pærer

 

Det er som nævnt ikke til at sige, hvilken form for belysning der virker bedst af de to nævnte, men du kan forsøge at finde frem til den rigtig model ved at opveje fordele og ulemper op mod hinanden.
Indbygningsspot med halogen pærer er en klassiker, da den afgiver en koncentreret og god lys styrke, som eksempelvis er rigtig brugbar i køkkenet eller badeværelset, så du kan se, hvad du foretager dig. De er bedst til spot belysning, da lyskeglen er konstrueret, så den er samlet om et centralt punkt. De kan dermed også bruges til at oplyse billeder med. Du opnår desuden en el besparelse, når du bruger halogen pærer frem for glødepærer, fordi der anvendes nogle særlige gasser i disse. Du skåner hermed også miljøet. Til gengæld bør halogen indbygningsspot ikke bruges til generel belysning, da det kræver rigtig mange halogen pærer at lyse et helt rum op, hvilket vil kunne ses på energi regningen. Halogen pærer bliver også meget varme, hvorfor brændbart materiale skal holdes på afstand.

 

Indbygningsspot med LED pærer

 

LED, som står for Light Emitting Diode, er noget nyere på markedet end halogen. Et LED-spot består af bittesmå elektroniske komponenter, som udsender lys, når strømmen går igennem dem. LED har et meget lavt strømforbrug og er derfor billigere i drift end halogen og også bedre for miljøet. Der er heller ingen miljøskadelige stoffer i LED pærer, men det anbefales stadig, at de afleveres til genbrug. Levetiden på LED er på 50.000-100.000 timer, hvilket overgår halogen pærer med flere længder. Der er naturligvis også ulemper ved at bruge LED til sine indbygningsspot. Lysstyrken kan variere meget, så det er en god ide at være beredt på at skulle købe de dyre LED pærer, som sikrer et godt lys. Desuden mister selve pæren lysstyrke over tid.

Relaterede