Smartlog v3 » Gode Råd » Gode råd til fyringssæsonen
Opret egen blog | Næste blog »

Gode Råd

Hjemmeside med gode råd om din hverdag

Gode råd til fyringssæsonen

2. Nov 2011 11:27, Fynboen

Nu går vi snart ind i de kolde måneder af året, hvilket betyder, at der skal bruges en del penge på at varme husene op. Og det er efterhånden blevet en dyr fornøjelse, for energipriserne er jo ikke ligefrem faldende. Men du kan gøre en hel del selv, for at formindske denne udgift. Det første er at få isoleret huset bedst muligt, så skal der nemlig meget mindre energi og dermed mindre udgift til at varme huset op. Du kan feks starte med at få lavet en termografering af boligen. Så får du et helt klart billede af, hvor der er utætheder i isoleringen, og hvor der trænger kold luft ind og varme ud. Når du først ved det, kan du nemmere få isoleret de rigtige steder. Du kan læse mere om termografering her, og få et godt tilbud på opgaven.

Du kan også få lavet en blowerdoor test, for at se hvor utæt huset er. Og jo mere utæt boligen er, desto mere varme skal der til. For hvis der først er utætheder kommer kulden ind, men samtidig vil den opvarmede luft også trænge ud af huset. Du vil derfor opleve træk-gener, samtidig med at du fyre en mase varme-kroner af. Få lavet en blowerdoor test her , og find utæthederne i dit hus.

Isolering kan du i bund og grund godt klare selv, hvis du har mod på det. Det er ikke specielt krævende, men det er omvendt heller ikke noget sjovt arbejde. Uanset hvor meget du pakker dig selv ind, så vil det komme til at klø over det meste af kroppen, det går dog typisk væk igen i løbet af en dag eller to. Ellers er der også masser af isoleringsfirmaer, som kan hjælpe med opgaven, men det er selvfølgelig dyrere, end hvis du selv gør det.