Smartlog v3 » Gode Råd » Gode råd om vinterdæk
Opret egen blog | Næste blog »

Gode Råd

Hjemmeside med gode råd om din hverdag

Gode råd om vinterdæk

4. Aug 2011 11:07, Fynboen

Her hen på sensommeren er det en god ide, at begynde at tænke på vinterdæk, for vi skal ikke ret meget mere end ca 3 mdr hen, før det begynder at blive aktuelt. Og i den forbindelse får du her nogle gode råd om, hvad du skal være opmærksom på, når du købe nye vinterdæk.

Gå aldrig kun efter pris
Der er selvfølgelig ikke noget galt med at ville købe nogle billige vinterdæk, for vi vil jo gerne allesammen spare, hvor vi kan. Men i forhold til at købe noget så vigtigt som vinterdæk, så skal du altså ikke kun kigge på priserne, og så købe de billigste. For der findes mange utrolig dårlig dæk på markedet, og især om vinteren er det nødvendigt at have så meget vejgreb som muligt. Ellers kan du lige så godt bare købe på sommerdæk hele året.
De bedste vinterdæk koster lidt mere, end de allerbilligste, men så får du til gengæld også kvalitetsdæk, som er med til at højne sikkerheden, når du kører i snevejr, frost og slud.

Tjek vinterdækkene inden du køber
Med alle de muligheder, der er i dag på internettet, så er det oplagt at du søger yderligere info om de vinterdæk, som du overvejer at købe. Du kan bla bruge TÆNK, FDM og andre uvildige instanser, til at tjekke deres dæktests. De tester mange hundrede vinterdæk hvert eneste år, så se om du kan finde den model, du vil købe, og se hvordan dækkene har klaret sig. Så er du sikker på, at det er ordentlige dæk.

Køb vinterdæk tidligt
Men som sagt, så er der jo ikke noget i vejen for at købe de gode vinterdæk, der hvor du kan få den bedste pris. Selvom der er mange der ikke tænker over det, så er det ofte muligt at finde nogle gode tilbud på vinterdæk om sommeren, inden sæsonen for vinterdæk for alvor starter. Mange dækforhandlere har bla stadig nogle modeller fra året før, som måske udgår, så derfor sælger de dem typisk noget billigere, så de får plads til de nyeste modeller. Men selvom dækkene er modeller fra året før, så er de såmænd gode nok. De fejler ikke noget fordi de har ligget et års tid.
Så hvis du vil spare penge på vinterdækkene, så skal du købe dem så tidligt på året som muligt.